nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.01.2016 Groene Corridor plant 1,8 km hagen en 342 hoogstambomen

Het Regionaal Landschap Groene Corridor heeft een succesvolle fruitboom- en haagplantactie achter de rug. Samen met 12 gemeenten in Noordwest-Brabant bedeelde het Regionaal Landschap 183 plantgoedpakketten, goed voor 5.500 stuks streekeigen plantgoed die in hagen, heggen, houtkanten en vogelbosjes terechtkomen. “De inwoners van de deelnemende gemeenten planten op die manier samen 1,8 kilometer haag, heg of houtkant aan in de eigen tuin. Daarnaast kregen ook 342 hoogstambomen een nieuwe thuis”, klinkt het.

Het was al de zevende editie die het Regionaal Landschap Groene Corridor organiseerde samen met de gemeente Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst. “Deze plantactie geeft inwoners de kans om hun tuin natuurvriendelijk in te richten met inheemse hagen, heggen en houtkanten of historische variëteiten van hoogstamfruitbomen”, vertelt Sarah Sneyers, provincieraadslid van de provincie Vlaams-Brabant. “Het zijn deze elementen die het landschap aantrekkelijk maken voor wandelaars, fietsers en andere recreanten.”

Voor de provincie Vlaams-Brabant is dat niet de enige reden om financieel bij te dragen aan deze plantactie. “De landschapselementen betekenen ook een echte schatkamer voor de biodiversiteit: vogels, zoogdieren, insecten, vleermuizen, enz. vinden er voedsel, schuilgelegenheid of een nestplaats”, aldus Sneyers. Sinds de start van deze jaarlijkse plantactie in 2009 werden in Noordwest-Brabant al meer dan 71.000 plantjes en 3.200 hoogstambomen aangeplant. “Dat is meer dan 23 kilometer haag, heg of houtkant en tal van statige hoogstamboomgaarden”, stelt het Regionaal Landschap Groene Corridor.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Regionaal Landschap Groene Corridor

Volg VILT ook via