nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

16.03.2017 Halal-keten Tanger Markt breidt uit in Antwerpen

De halalsupermarkt Tanger Markt verdrievoudigt in Antwerpen door twee winkels over te kopen van Ahold Delhaize. Tanger Markt startte in 2010 in Amsterdam met een eerste supermarkt, gespecialiseerd in producten uit Marokko, Turkije, Suriname en Azië. Belangrijkste uithangborden zijn het ruime assortiment halalvlees en de verse groenten en fruit. Binnen vijf jaar wil de keten winkels openen in alle grote steden van Nederland en België. 

De Nederlandse supermarktketen Tanger Markt heeft forse uitbreidingsplannen in België. In Antwerpen verdrievoudigt het zijn aanwezigheid en ook naar andere steden wordt gelonkt. De Marokkaanse familie achter Tanger Markt was sinds de jaren '80 actief als kipgroothandel. Het bedrijf, in handen van zes broers, werd één van de grootste kipleveranciers van Den Haag. Tanger Markt breidde zich de voorbije jaren uit van één supermarkt in Amsterdam naar tien supermarkten, op één na allemaal gelegen in Nederland.

In 2013 werd de stap naar Antwerpen gezet, waar in Merksem aan de Bredabaan een eerste Tanger Markt opende. Daar komen er nu twee bij. Tanger Markt neemt een Albert Heijn aan het Kiel over en koopt ook de Proxy Delhaize in de Seefhoek. Tanger Markt heeft als doelstelling om binnen vijf jaar in alle grote steden van Nederland en België winkels te openen. Na Antwerpen zou Brussel wel eens de volgende stap kunnen zijn.

De twee supermarkten die Tanger Markt in Antwerpen verwerft, zijn een onderdeel van de dertien supermarkten die Ahold Delhaize moest verkopen in het kader van de overname van Delhaize door Ahold. Naast Tanger Market neemt ook Lidl vier supermarkten over. Het gaat om de Albert Heijn-winkels in Leuven, Turnhout en Oudenaarde. De vierde vestiging die Lidl koopt van Albert Heijn, moet nog haar deuren openen.

Bron: De Standaard

Beeld: tangermarkt.nl

Volg VILT ook via