nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.04.2015 Intentieverklaring voor samengaan Greenyard en Univeg

Er is een intentieverklaring ondertekend om de Belgische bedrijven Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest samen te smelten. Bedoeling is een wereldleider te vormen in groenten en fruit, met een omzet van 3,7 miljard euro. Tegen komende zomer zou de zaak al rond kunnen zijn. Begin maart hadden de bedrijven al aangekondigd dat er gesprekken liepen over de mogelijkheid om een combinatie te vormen. Nu wordt duidelijk hoe die operatie er zal uitzien.

Univeg en Peatinvest worden volledig in het beursgenoteerde Greenyard Foods gebracht. Daarvoor worden 25,5 miljoen aandelen Greenyard Foods uitgegeven aan de aandeelhouders van Univeg en Peatinvest. Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep. Als onderdeel van deze transactie zal investeringsfonds Gimv-XL zijn bestaande warranten uitoefenen, hetgeen een kapitaalverhoging in cash inhoudt van 25,6 miljoen euro.

Greenyard Foods blijft na afloop van de hele operatie voor 42,5 procent in handen van de bestaande aandeelhouders. De bestaande Univeg-aandeelhouders hebben een belang van 49,6 procent en die van Peatinvest een bescheidener belang van 7,9 procent. Het totale aantal uitstaande aandelen zal 44,4 miljoen bedragen. Deprez Holding, gecontroleerd door Hein en Veerle Deprez, blijft de strategische lange-termijn-referentieaandeelhouder.

“Het creëren van een gecombineerde groep met enerzijds verse groenten en fruit en anderzijds verwerkte groenten en fruit in diepvries, blik en conserven is gunstig voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders. Wij zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een bredere kijk op de groente- en fruitconsumptie", zo luidt de commentaar van Hein Deprez, voorzitter van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest.

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Volg VILT ook via