nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.09.2016 KBC financiert geen steenkool of biomassa meer

KBC zal niet langer steenkool-gerelateerde activiteiten financieren. De bank en verzekeraar stopt ook met het steunen van grootschalige biomassa- en biobrandstoffencentrales. Dat staat te lezen in hun nieuwe duurzaamheidskader. Voor Tsjechië maakt KBC een uitzondering.

KBC wil meer inzetten op duurzaamheid, en deed daarom enkele grootschalige aanpassingen aan haar financieringsbeleid. Vooral de energieproducenten mogen veranderingen verwachten. De bank wil de investeringen in hernieuwbare energie opdrijven en zal de voorwaarden voor geïntegreerde energiebedrijven verstrengen. Zo mogen die bedrijven niet meer dan de helft van hun omzet uit activiteiten halen die te maken hebben met steenkool, of ze moeten kunnen aantonen dat ze op korte termijn wel aan die voorwaarden zullen voldoen.

Ook de financiering van activiteiten met bruinkool loopt af, net als die van nieuwe biomassa- en biobrandstofactiviteiten. De steun aan zulke projecten in Tsjechië wordt langzamer afgebouwd, mede door de lokale energiemix. Activiteiten met kernenergie kunnen dan wel weer door de beugel, maar 'enkel onder zeer strenge voorwaarden'.

Bron: Belga

Volg VILT ook via