nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

25.04.2016 Kok organiseert festival over toekomst van de landbouw

Chef-kok Kobe Desramaults organiseert samen met culinair projectbureau Alle Dagen Honger op zondag 29 mei in Dranouter een festival over de toekomst van de landbouw. Het festival richt zich zowel op het brede publiek als op landbouwers en experten. Landbouwers kunnen zich inschrijven voor het symposium dat tegelijkertijd plaatsvindt en waarin een aantal toekomstscenario’s worden besproken. Die scenario’s worden uitgewerkt tijdens twee voorbereidende bijeenkomsten, waarop telkens 15 landbouwers en ervaringsdeskundigen worden uitgenodigd.

Kobe Desramaults is behalve chef-kok van In De Wulf (Draunouter) en bezieler van De Vitrine en De Superette (beide Gent) vooral liefhebber van streekproducten en ambacht. De laatste jaren kwam hij meermaals in de media als ambassadeur van verschillende voedings- en landbouwgerelateerde evenementen, zoals Week van de Smaak. Later dit jaar sluit hij de deuren van restaurant In De Wulf, maar voor het zover is wil hij in Dranouter nog een festival organiseren waarin de boer centraal staat, waarop bewustwording wordt gecreëerd voor de moeilijke situatie waarin die zich bevindt en opportuniteiten worden gezocht waarmee hij aan de slag kan gaan.

Het evenement bestaat uit een gratis festival en een symposium voor professionals. Op het festival krijgt het brede publiek inkijk in de wereld van de landbouw. Er zijn documentaires, lezingen en boerderijbezoeken, er wordt gekookt, gepraat en gegeten. Het definitieve programma wordt binnen enkele weken bekendgemaakt op www.krachtboer.be. Het symposium vindt op dezelfde dag plaats, en bestaat uit een voor- en namiddagprogramma. Tijdens de voormiddag worden vijf toekomstscenario’s voor de landbouwsector voorgesteld, scenario’s die worden uitgewerkt tijdens twee voorbereidende bijeenkomsten met enkele landbouwers en deskundigen, en wordt de theaterdocumentaire ‘Mensen voeden een stiel apart’ getoond. ’s Middags wordt een lunch bereid door Kobe Desramaults genoten, en in de namiddag vinden ronderondetafelgesprekken plaats. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.  

Om het festival concreet vorm te geven, klopte Desramaults aan bij de dames van Alle Dagen Honger. Zij organiseren jaarlijks een festival over voeding en eetcultuur in Antwerpen (KRACHTVOER), brachten eerder dit jaar een boek uit over hun liefde voor vakmannen en -vrouwen, waaronder een aantal land- en tuinbouwers (De helden van het echte eten), en hebben er hun missie van gemaakt om de kloof tussen landbouw en het brede publiek te dichten. Als culinair projectbureau dachten zij het concept KRACHTBOER uit. De culturele projectvereniging Westanglia ten slotte zorgt als organisator van creatieve evenementen in de grensregio voor de praktische uitwerking ervan.

Het festival is gratis en vindt plaats op de weide aan de achterkant van Muziekcentrum Dranouter. Desramaults kookt er lunch en diner, waarvoor bezoekers wel moeten betalen (vooraf reserveren).

Meer info: www.krachtboer.be

Bron: eigen verslaggeving / Het Laatste Nieuws

Volg VILT ook via