nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.07.2018 Landbouw- maar geen waterprobleem in Wallonië

Ondanks de aanhoudende droogte is er in Wallonië geen drinkwatertekort en is er nergens een beperkende maatregel afgekondigd, in tegenstelling tot in Vlaanderen. Dat heeft Waals minister van Milieu Carlo Di Antonio (cdH) woensdag in het Waals parlement verklaard. Hij voegde er wel aan toe dat de droogte wel een probleem is voor de landbouw.

In Wallonië komt ongeveer 70 procent van het drinkbaar water uit grondwater. We zijn dus op korte termijn minder afhankelijk van weerschommelingen", preciseerde de minister. Omdat de waterreserves, zowel oppervlaktewater als grondwater, nog voldoende zijn, "is de situatie met andere woorden niet problematisch". Ook in de stuwdammen stelt zich geen probleem.

Niettemin roept de minister op tot voorzichtigheid en raadt hij aan spaarzaam om te springen met water. Hij benadrukt dat de droogte wel een reëel probleem is voor de landbouwers, van wie de oogst in het gedrang komt. Binnen het Waalse crisiscentrum werd een speciale cel geactiveerd. Die zit op 25 juli rond de tafel.

Bron: Belga

Volg VILT ook via