nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

28.07.2016 Landelijke Gilden verovert 25 dorpen met pop-ups

Van mei tot oktober strijkt Landelijke Gilden met een heuse Dorpentoerbus neer in 25 dorpen. Tijdens 25 pop-upevenementen wil het van de dorpsbewoners weten wat hen bezighoudt en tegelijk vooral ook mensen samenbrengen. Komend weekend rijdt de bus richting het Oost-Vlaamse Nieuwkerken-Waas bij Sint-Niklaas waar er een pop-up café zal verrijzen in de wei van een boerderij. Via de Dorpentoer wil de plattelandsorganisatie de aandacht vestigen op de leefbaarheid van het dorp en het omliggende landelijk gebied. 

Heel de zomer lang trekt Landelijke Gilden Vlaanderen rond met een omgebouwde Lijnbus. In 25 verschillende dorpen zal de Dorpentoerbus halt houden en er pop-upevenementen op touw zetten. De actie moet de aandacht vestigen op de leefbaarheid van het platteland. “Onze dorpsevenementen liggen helemaal in lijn met het hart van Landelijke Gilden: we brengen mensen op het platteland samen en maken er een leuk moment van”, zo klinkt het. Om precies te weten te komen waar plattelandsbewoners van wakker liggen, organiseert Landelijke Gilden overigens een heuse Dorpsenquête.

Op zaterdag 30 juli passeert de bus in Nieuwkerken-Waas waar hij zich zal parkeren op de wei van een boerderij, naast een pop-upcafé. Op die manier wil de lokale afdeling de dorpsbewoners kennis laten maken met het leven op een hedendaags landbouwbedrijf, “zonder twijfel een verrassende en positieve ervaring”. “Het wordt een leuke ontmoetingsdag op de boerderij voor jong en oud,” aldus de voorzitter van de afdeling. 

Meer info over de evenementen van de Dorpentoer vind je hier.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Landelijke Gilden

Volg VILT ook via