nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

02.11.2017 Nestlé-groep bant kooieieren

De Nestlé-groep, het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, heeft bekendgemaakt dat ze tegen einde 2020 zullen stoppen met de verwerking van kooieieren in hun producten die in de Europese Unie en de Verenigde Staten verkocht worden. De Zwitserse voedingsmiddelengigant heeft ook de intentie om tegen 2025 wereldwijd kooieivrij te zijn. Dat meldt dierenwelzijnsorganisatie GAIA, dat deel uitmaakt van de Open Wing Alliance die mee aan tafel zat met Nestlé. 

Nestlé heeft aangekondigd dat in geen enkele van zijn bedrijven die produceren voor de Amerikaanse en Europese markt vanaf 2020 nog kooi-eieren zullen gebruikt worden. Nestlé kondigt het engagement aan na overleg met de Open Wing Alliance, een internationale organisatie van dierenrechtenorganisaties waar ook GAIA deel van uitmaakt. Als grootste voedingsconcern ter wereld volgt Nestlé een hele reeks internationale spelers als Unilever, Mondelez en Kellogg’s.

In België gingen onder meer McDonald's, Pizza Hut, Lu, Vandemoortele, Devos Lemmens, Colruyt en Lidl (producten van het huismerk) Nestlé al voor. “Deze beslissing van het grootste voedingsmiddelenconcern wereldwijd, bevrijdt miljoenen legkippen uit de kooi en toont aan dat legbatterijen weldra tot het verleden zullen behoren”, aldus GAIA-directeur Ann De Greef. “We zijn ervan overtuigd dat andere voedingswarenproducenten en -verdelers, die nog geen duidelijk standpunt hebben ingenomen, nu snel zullen volgen.”

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via