nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

Achter de schermen van een melkvee-, vleesvee- en akkerbouwbedrijf

04.12 Jong Geleerd: Maarten en Sander

Dat de liefde voor de gewassen en de dieren vaak al met de paplepel wordt ingegeven, blijkt uit de reportages ‘Jong Geleerd’ van VILT TeeVee. In de onderstaande reportage neemt de 11-jarige tweelin... meer

Groene Kring investeert in sterk internationaal netwerk

04.12 "Om een verschil te maken, moeten we mee aan tafel zitten"

Groene Kring verdedigt niet alleen de belangen van jonge land- en tuinbouwers op lokaal, provinciaal en nationaal niveau. Ook op internationaal vlak is Groene Kring vertegenwoordigd in allerlei org... meer

"Het is van groot belang dat jonge landbouwers alle kansen krijgen"

04.12 Jannes Maes - voorzitter CEJA

Waar ook in Europa delen jonge landbouwers dezelfde zorgen. Toegang tot grond, kapitaal en kennis ervaren zij als de grootste obstakels. Oost-Vlaming Jannes Maes spreekt als voorzitter van CEJA nam... meer

2018: Het jaar van de 'reality check' voor de aardappelketen?

27.11 Extreem weer plaatst verhoudingen in aardappelketen op scherp

Sinds zondag verzamelt de aardappelsector drie dagen lang in Kortrijk voor de vakbeurs Interpom-Primeurs. Voor veel aardappeltelers wordt 2018 nochtans geen jaar om vrolijk op terug te blikken. Ver... meer

Van veld tot bord

27.11 Een dag in het spoor van de aardappel

Weet jij welke weg de aardappel aflegt vooraleer hij als frietje of kroket op je bord belandt? In de reeks ‘Een dag in het spoor van’ gaat Veldverkenners op pad, gewapend met een fototoestel, op zo... meer

Technologie in de aardappelteelt

27.11 Van virtuele aardappelvelden tot microgolfpuree

Aardappelen zijn hoogtechnologische producten. Je zou het niet zeggen als je een berg aardappelen ziet liggen in de loods of diepvriesfrietjes inlaadt in je winkelkar, maar toch is het zo. Van het ... meer

Vijf leerrijke en spraakmakende cases met elk hun specifieke uitdagingen

14.11 Pilootprojecten Productief Landschap in de praktijk

Wat hebben een collectieve bioboerderij, een landbouwpark, een vleesveebedrijf dat bedreigd wordt door waterzieke gronden, een dakserre op een veilingloods en stadslandbouw in een voormalig woonuit... meer

Hoe kan je de open ruimte open houden en ze door boeren laten beheren?

14.11 Pilootprojecten Productief Landschap

Een productief landschap met duurzame voedselproductie vergt investeringen in blauwe klimaatdiensten, transformatiebegeleiding voor landbouwers, voedselregisseurs die tijd en ruimte krijgen om acti... meer

De korte keten in beeld

23.10 "De tevredenheid van de klanten, dat is het leukste"

De wereld is een dorp, en dat geldt zeker ook voor onze voedselvoorziening. We eten groente, fruit, vlees en vis uit alle mogelijke windstreken. Geweldig voor de consument, maar voor de boer is de ... meer

Plattelandsacademie herintroduceert korte keten in Brussel

23.10 "Veel factoren zijn al aanwezig om het korte-ketenverhaal in en rond Brussel te doen slagen"

Wordt het Pajottenland weer de groentetuin van Brussel? Acht studenten van de Universiteit Gent onderzochten in hun masterscriptie hoe korte-ketenproducten de bewoners in en rond Brussel kunnen voe... meer

Volg VILT ook via

Zoek in het archief

Tip: laatste week of laatste maand

Zoek in categorie├źn