nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

Uittesten reinigingsprotocollen in vleeskippenstallen

26.01 Stalhygiëne

Reinig je een vleeskippenstal beter met koud of met warm water? Wat brengt het op om de stal eerst in de week te steken? Hoeveel bacteriën krijg je extra onder controle door een desinfectering, na ... meer

Het veevoeder van de toekomst

27.01 Feed Design Lab

De Belgische veevoedersector staat voor een grote uitdaging. Om de ecologische voetafdruk van onze veehouderij te verkleinen moet het dieet van onze runderen, varkens en kippen fundamenteel herdach... meer

"We hebben onze plaats in de landbouw moeten verdienen"

12.01 Patrick Vaernewyck (PlattelandsTv)

Precies een jaar na de lancering van PlattelandsTv zijn we te gast in de studio’s van het West-Vlaamse productiehuis, waar we ook Boerenbond- en ABS-voorzitters Piet Vanthemsche en Hendrik Vandamme... meer

Spaanse tuinders zijn geoefend in geïntegreerde gewasbescherming

05.01 Tuinbouw in Almeria

Door nationale en Europese autoriteiten worden ieder jaar een kleine 80.000 stalen van voedingswaren, voornamelijk groenten en fruit, getest op mogelijke restanten van chemische gewasbeschermingsmi... meer

Landbouwrapport zet landbouwers in de kijker

22.03 LARA 2014

Het Landbouwrapport (LARA) van het Departement Landbouw en Visserij is aan zijn vijfde editie toe. Het rapport staat in het teken van het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid. Zoals steeds bied... meer

“Rusland-crisis deed de Vlaming de kwaliteit van zijn voedsel weer inzien”

15.12 Joke Schauvliege (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)

Door de handelsboycot van Rusland verkeerde de agrovoedingsketen in paniek toen Joke Schauvliege haar opwachting maakte als kersvers Vlaams minister van Landbouw. Allesbehalve een dankbare start, m... meer

Schaalvergroting in de veehouderij: oorzaken, gevolgen en risico’s

08.12 “Hoe je groeit is belangrijker dan groeien op zich, en management wordt daarbij steeds belangrijker”

Dat de schaal waarop veehouders werken steeds groter wordt, is een feit. Het aantal bedrijven neemt af, het gemiddeld aantal dieren per bedrijf neemt toe. Dit heeft allerlei gevolgen voor de bedrij... meer

Schat aan cijfermateriaal over Vlaamse landbouw doorspekt met ondernemersverhalen

03.12 Landbouwrapport 2014

Zeven dagen in de week is boer Bart in de weer op zijn melkveebedrijf. Zijn harde werk wordt beloond met een verbetering van de technische resultaten. Spijtig genoeg blijft de waardering op de mark... meer

Binnenkort sashimi van gekweekte grijze garnaal?

24.11 ILVO onderzoekt opportuniteiten en methoden om grijze garnalen te kweken

Nu de dagen korter worden en de temperaturen gevoelig zakken, houden de garnalen het voor bekeken aan onze kust en migreren ze naar dieper water. In de aquaria van het ILVO daarentegen worden de ga... meer

"Exportmarkten mogen weten dat België de bakermat is van de friet"

17.11 Filip Wallays (Agristo)

In 1988 rolde in Harelbeke-Hulste de eerste diepvriesfriet van de band. De diepvriesgroente-industrie was niet geïnteresseerd in een uitbreiding van hun assortiment zodat de oprichters van aardappe... meer

Volg VILT ook via

Zoek in het archief

Tip: laatste week of laatste maand

Zoek in categorieën