nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

Honger is de beste saus

23.12 Honger en dorst tijdens de Eerste Wereldoorlog

Voor de doorsnee Vlaming zijn ‘echte’ honger en dorst een onbekende ervaring. De keuze aan voedingswaren in supermarkten is eindeloos en onze koelkast puilt uit. We eten en drinken waar we zin in h... meer

"Mest is geen afval maar een grondstof rijk aan nutriënten"

16.12 Vlaams Coördinatiecentrum Mestverwerking (VCM)

Onder impuls van Europa en de Vlaamse mestwetgeving zochten de veehouders eind vorige eeuw naar oplossingen voor het mestoverschot, en mestverwerking is één van de pistes die door de sector bewande... meer

“Zie de Mestbank als een instrument dat de landbouw aan een goede waterkwaliteit helpt”

09.12 Toon Denys (gedelegeerd bestuurder VLM) & Ria Gielis (afdelingshoofd Mestbank)

De Vlaamse Landmaatschappij viert dit jaar haar 25-jarig bestaan maar haar geschiedenis gaat terug tot in 1935, het jaar waarin de Nationale Maatschappij voor de Kleine Landeigendom werd opgericht.... meer

"De commissie Landbouw is met glans in haar opdracht geslaagd"

02.12 Vlaamse parlementsleden in de commissie Landbouw

Deze legislatuur was de commissie Landbouw van het Vlaams Parlement voor het eerst een volwaardige en geen subcommissie. Ietwat achter de schermen leveren de commissieleden een niet te onderschatte... meer

35.000 beoordelingen vormen toegangsexamen voor gewassen

25.11 Rassenproeven bij ILVO

Jaarlijks worden op het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) rassenproeven aangelegd van verschillende landbouwgewassen, en dit in opdracht van het Agentschap voor Landbouw en Visse... meer

"De consument is niet de drijvende kracht achter verandering"

19.11 Stef Aerts (KAHO Sint-Lieven & KU Leuven)

Een gesprek met een ethicus is ook voor VILT even wennen. “Mensen stellen zichzelf te weinig vervelende vragen en gaan zo voorbij aan de complexiteit van de materie”, legt Stef Aerts uit waarom hij... meer

Belgisch konijn zoekt professionele kweker

04.11 Konijnenhouderij

Terwijl de zelfvoorzieningsgraad voor varkensvlees in ons land meer dan 200 procent bedraagt, blijft dat cijfer voor konijnenvlees steken op een schamele 17 procent. Konijnenkweker is zowaar een kn... meer

Kunnen omega-3 vetzuren bij de moederdieren de weerstand van de kuikens verhogen?

28.10 Sterke omega-3 vleeskip

Vlaanderen telt zo’n 500 vleeskippenbedrijven, die gemiddeld 38.000 dieren hebben. Jaarlijks produceert de sector bijna 200 miljoen braadkippen. Om de vleeskuikens beter te vrijwaren van hart- en v... meer

Oost-Europese reus met twee snelheden

22.10 Landbouw en voeding in Polen

Polen kennen we van de strenge winters, de wodkastokerijen en de seizoenarbeiders die de handen uit de mouwen steken in de Vlaamse land- en tuinbouw. Een land dat decennialang achter het IJzeren Go... meer

Volg VILT ook via

Zoek in het archief

Tip: laatste week of laatste maand

Zoek in categorieën