nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

23.01.2019 Nog 16 hectare vacant op bedrijventerrein Veiling Zuid

In het kloppend hart van de tuinbouwsector ligt de grootste groente- en fruitveiling van Europa: de veilingsite van BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen legde er een nieuw terrein aan dat specifiek bestemd is voor bedrijven uit de agro-industrie. In mei 2016 werd gestart met de afbraakwerken en het leggen van de nutsleidingen, een jaar later met de infrastructuurwerken. Vandaag is Veiling Zuid klaar om nieuwe agrobedrijven te ontvangen. Voor geïnteresseerde firma’s is er op het terrein van 55 hectare nog 15,8 hectare beschikbaar.

De locatie naast de veiling en zijn ligging op de as Antwerpen-Brussel zijn de belangrijke troeven van het nieuwe agrobedrijventerrein. Als extra pluspunt van het bedrijventerrein zet de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen het duurzame karakter van het park in de verf. Er is onder meer voorzien in gemeenschappelijke buffers voor wateropvang.

Op vandaag is al meer dan de helft van de beschikbare oppervlakte bijna toegewezen. “Veiling Zuid is een bedrijventerrein van 55 hectare”, licht gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé toe. “Daarvan is zo’n 30 hectare uitgeefbare industriegrond. De eerste verkopen aan groente- en fruitveiling BelOrta en toeleverancier Intergrow (verkoop van o.a. mest- en sproeistoffen), goed voor in totaal 5,7 hectare, zijn afgerond en voor nog eens 8,5 hectare lopen er al onderhandelingen met potentiële kopers. Dat maakt dat er vandaag nog 15,8 hectare beschikbaar is.” Kandidaat-kopers moeten actief zijn in de verwerking of toelevering van landbouwproducten of aanverwante activiteiten ontplooien.

Meer informatie: POM Antwerpen

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via