nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.05.2018 Onderzoek naar fiscale fraude bij pluimveeverwerker

Het Antwerpse parket bevestigt dat er een fraudeonderzoek loopt naar een groothandel en uitsnijderij in kippenvlees, gevogelte en wildproducten in Heist-op-den-Berg. Er zijn twee verdachten aangehouden, maar voorlopig worden zij enkel verdacht van fiscale en gemeenrechtelijke inbreuken. Het parket benadrukt dat uitspraken over eventuele inbreuken op de wetgeving rond de voedselveiligheid die eerder al in de media verschenen, voorbarig zijn. “We tillen wel bijzonder zwaar aan fraudemechanismen die de voedselketen en de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen”, klinkt het.

Bij Smits Pluimveeprodukten in Heist-op-den-Berg is zaterdagmiddag een grootschalige inval gebeurd. Speurders van het Voedselagentschap en de federale gerechtelijke politie zochten naar bewijzen voor voedselfraude. De twee zaakvoerders, een koppel uit Waasmunster, zijn aangehouden. "Er zijn ernstige aanwijzingen dat het softwaresysteem waarmee het bedrijf facturen en leveringsbonnen genereerde, misbruikt werd zodat lagere hoeveelheden vleeswaren op de bonnen vermeld werden dan de werkelijk geleverde hoeveelheden", stelt het parket. Inbreuken op de wetgeving rond voedselveiligheid zijn niet bevestigd.

In de uitsnijderij van het bedrijf worden zowel kip- als kalkoenproducten versneden. Onder andere handgesneden kipfilet en diverse kipbereidingen zitten in het assortiment. Verder wordt ook gewerkt met kwartels, piepkuikens, Mechelse koekoek, konijn en hoevekippen. Via de groothandelsactiviteiten van het bedrijf worden ook lamsvlees, kalfsvlees en speciaal rundvlees verdeeld.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via