nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.02.2018 Ontdek VILT TeeVee 16 nu digitaal!

Hoeveel Vlamingen weten wat het Ketenoverleg precies inhoudt? Waarom is een achtjarige jongen zo verzot op alles wat met landbouw te maken heeft? Hoe ziet een dagje druivenplukken eruit op een perceel wijndruiven? Hoe was het om in de jaren ’60 van de vorige eeuw vrouw te zijn op een boerderij? Dat en nog veel meer kom je te weten in de nieuwste aflevering van VILT TeeVee, nu ook volledig digitaal beschikbaar. 

Naar goede gewoonte serveren we je ook in de nieuwste aflevering van VILT TeeVeee een uitgebreid assortiment aan grote en kleine verhalen uit de Vlaamse landbouwsector. We nestelden ons een dagje in het spoor van jagers en kwamen tot de vaststelling dat jagen veel meer is dan schieten op dieren. Dat het plukken van wijndruiven een secuur werkje is, merkten we tijdens ons bezoekje aan het proefperceel wijnbouw van het Proefcentrum Fruitteelt in Sint-Truiden. 

Daarnaast toont de achtjarige machinefreak en allround landbouwfan Louis ons het gemengd bedrijf van z’n vader en demonstreert hij in de tractorcabine zijn uitgebreide technische kennis. We bezochten uiteraard ook onze eigen VILT-stand op landbouwbeurs Agribex, waar we de resultaten van onze nieuwe imagostudie voorstelden. We geven het woord aan Leonie, die honderduit vertelt over het boerinnenbestaan anno 1960 en trekken tenslotte ook de straat op met onze micro. Hoeveel Vlamingen weten wat het Ketenoverleg precies is? VILT TeeVee, dat is de Vlaamse landbouwsector, net dat tikkeltje anders bekeken.

Bekijk alle nieuwe video’s hier!

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via