nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

10.09.2014 Panorama legt reële kostprijs van goedkoop eten bloot

In een spraakmakende reportage pakt het Canvas-programma Panorama deze week uit met de gevolgen van de prijzenslag tussen supermarkten. De Delhaize-werknemer die zijn job verliest, de leverancier die voortdurend zijn prijzen moet laten zakken of de consument die aan het einde van de rit een minderwaardig product op zijn bord krijgt: het is volgens Panorama de prijs die we betalen voor goedkoop eten.

Recent pakte Test-Aankoop nog uit met haar onderzoek naar de goedkoopste supermarktketen. “Een eretitel van goudwaarde voor het bedrijf en op het eerste gezicht ook goed nieuws voor de consument”, klinkt het in de reportage. Maar wanneer de programmamakers verder spitten, merken ze al gauw dat er heel wat nadelige gevolgen zijn van die ongenadige strijd voor de laagste prijs. Zo komen er onthullingen naar boven over uitgeperste producenten, gratis leveringen, ‘rekgeld’, wurgcontracten, waterkoekjes en 70 kilo vlees die er uiteindelijk 90 wordt.

De Panorama-reportage ‘De prijs van goedkoop eten’ is te bekijken op Canvas op donderdag 11/9 om 21u30, vrijdag 12/9 om 14u15 en zondag 14/9 rond 18u.

Meer informatie:
Bekijk hier de reportage 'De prijs van goedkoop eten'.
Opiniestuk 'De macht van de supermarkt' - VRT-journaliste Greet Pluymers

Bron: De Morgen/Canvas

Volg VILT ook via