nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.02.2017 PlattelandsTv bezoekt Vlaamse boeren in de VS

In de Verenigde Staten is alles net dat tikkeltje groter. Dat geldt zeker ook voor de landbouwsector, waar enorme bedrijven het landschap bepalen. Dat de Amerikaanse droom nog steeds levend is, bewijst een nieuwe reeks die PlattelandsTv maakte over Vlaamse uitgeweken boeren. Vanaf 19 februari ziet u hoe dat leidde tot bedrijven van meer dan 2.000 koeien en bedrijfsarealen van honderden hectaren. 

De camera’s van PlattelandsTv vlogen de Atlantische Oceaan over om er zes portretten te maken van uitgeweken Vlamingen die hun eigen Amerikaanse droom helemaal waarmaken. Zes weken lang leer je het verhaal kennen van Vlaamse landbouwers die de vleugels uitsloegen. In de eerste aflevering maak je kennis met het rundveebedrijf van Koen en Els Ally in Texas, waar ze niet minder dan 2.000 dieren vetmesten.

In latere afleveringen komen ook Willie en Andrea Delanoy aan bod. Zij ruilden 40 jaar geleden Moerbeke-Waas voor Vauxhall in de Canadese provincie Alberta. Ze startten er een landbouwbedrijf dat intussen uitgroeide tot een akkerbouwbedrijf van meer dan 670 hectare groot.

Passeren ook de revue: twee zussen die een tuincentrum uit de grond stampten, onderzoeker Bram Govaerts die vorig jaar door VILT geïnterviewd werd, een imker met een biologische boerderij in de Rocky Mountains en de familie De Saegher die op hun melkveebedrijf in Michigan meer dan 10.000 koeien houden en dagelijks 450.000 liter melk produceren.

Bekijk de trailer hier.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: PlattelandsTv

Volg VILT ook via