nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

19.04.2018 Prikkel voor nieuwe ideeën rond welzijn van rundvee

Samen met de World Farmers’ Organisation (WFO) lanceert toeleverancier Bayer het initiatief ‘Care4Cattle’ om vernieuwende initiatieven inzake dierenwelzijn een duwtje in de rug te geven. De zoektocht naar innovatieve en tegelijk praktische projecten die op bedrijfsniveau het welzijn van melk- en vleesvee kunnen verbeteren, wordt mondiaal opgevat. Ideeën kunnen van veehouders, dierenartsen, onderzoekers of studenten komen.

De maatschappij hecht steeds meer belang aan dierenwelzijn. Dat is niet alleen in Europa zo, maar wereldwijd. “Effectieve implementatie van duurzame dierenwelzijnsnormen vereist constante innovatie, evenals een sterk partnerschap tussen veehouders, industrie, alle niveaus van de overheid en de gemeenschap”, meent Theo De Jager, voorzitter van de World Farmers’ Organisation. De landbouwerskoepel is opgezet met het initiatief van Bayer om verbeteringen van het welzijn van melk- en vleesvee uit te lokken met een projectoproep. “Verbetering van het welzijn van runderen op bedrijfsniveau komt ten goede aan de dieren, en uiteindelijk ook aan de veehouders”, aldus De Jager.

Bayer is bij ons vooral gekend als toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen en zaden, maar biedt ook diergeneesmiddelen aan. Sponsoring onder het Care4Cattle-initiatief is uitsluitend gericht op het bevorderen van dierenwelzijn en heeft geen enkele band met het gebruik van Bayer-producten, zo wordt benadrukt. In totaal wordt 30.000 euro uitgetrokken voor de projecten die geselecteerd worden door een jury van onafhankelijke dierenwelzijnsexperts, naast vertegenwoordigers van de World Farmers' Organisation en Bayer. Zij zullen oordelen over de innovatieve aanpak, het effect op het welzijn van rundvee, de economische en praktische haalbaarheid, enz. Het is de bedoeling om uit zoveel mogelijk landen projecten te capteren in de zoektocht naar ideeën rond dierenwelzijn die wereldwijd inzetbaar zijn.

De deadline voor inzendingen is 25 juni.

Meer info: Care4Cattle

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Hooibeekhoeve

Volg VILT ook via