nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.02.2019 Roeselare drie dagen lang mekka voor land- en tuinbouw

In Roeselare gaat zaterdag voor de 20ste keer Het Salon van start. Deze regionale land- en tuinbouwbeurs wist tijdens de vorige editie, in 2017, ruim 20.000 bezoekers aan te trekken gedurende drie dagen. “De beurs is de ‘place to be’ voor de professional in de land- en tuinbouw, maar net zoals die vorige editie willen we ook sterk inzetten op een parkzone. Gemeentebesturen zijn op zoek naar oplossingen voor het stedelijk groen- en parkenbeheer. Zij kunnen daarvoor ook op Het Salon terecht”, zeggen de organisatoren.

In 1979 werd de Roeselaarse land- en tuinbouwbeurs de eerste keer georganiseerd. Intussen is deze vakbeurs al aan zijn 20ste editie toe. “Het is de vaste afspraak voor heel wat landbouwers uit de regio. Tijdens de beurs kunnen ze hun zorgen even opzij zetten. De jongste jaren heeft de sector het hard te verduren. De klimaatproblematiek heeft landbouw zwaar getroffen. Er wordt steeds meer naar de sector gewezen als het gaat over CO2-uitstoot, bodemverontreiniging of de dalende insectenpopulatie. Dat is vaak onterecht”, zegt Nic Vermaut van organisator Well Communications.

Het Salon wil daarom de innovatieve kant van de sector in de kijker zetten. Voor de derde keer op rij staat er daarom een innovatiestand op de beurs. “Hier kan de landbouw tonen dat het één van de meest cruciale sectoren is voor de toekomst”, aldus de organisatoren. Ze hopen dit jaar, verspreid over drie dagen, zo’n 15.000 bezoekers te trekken. 107 exposanten uit de hele sector zijn alvast klaar om al die bezoekers te ontvangen.

Na het succes tijdens de vorige editie wil Het Salon ook dit jaar een bijkomende focus op de afdeling ‘Park’ leggen. “Meer en meer gemeentebesturen zakken af naar de Expo in Roeselare op zoek naar oplossingen voor hun groenbeheer. Ook tuinaannemers vinden steeds meer hun weg naar de vele machines, toebehoren en groentoepassingen. We willen hen ook op hun wenken bedienen”, klinkt het. Daarom zijn er op maandag 25 februari ook doorlopend demonstraties gericht op deze doelgroep.

Meer informatie: www.landentuinbouwsalon.com

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via