nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

27.09.2017 Slachthuis Verbist nog niet opnieuw operationeel

Slachthuis Verbist in Izegem is opnieuw open maar nog niet operationeel. Dat meldt VTM Nieuws op basis van verklaringen van een directielid, dat meegeeft “dat er te veel klanten zijn afgehaakt”. Het slachthuis mocht op 27 september weer opengaan. Verbist was een tweetal weken gesloten nadat Animal Rights uitpakte met een filmpje waarop dierenmishandeling was te zien. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts liet het bedrijf sluiten en doorlichten.

Er wordt voorlopig nog niet opnieuw geslacht in het in opspraak gekomen slachthuis Verbist in Izegem. Twee weken geleden besliste minister Ben Weyts na de publicatie van undercoverbeelden van Animal Rights om het slachthuis te sluiten. Onder strikte voorwaarden mocht het slachthuis op 27 september opnieuw open, maar geslacht wordt er nog niet. "Op een normale dag worden bij ons 100 tot 150 runderen geslacht", aldus een directielid van het slachthuis aan VTM Nieuws. "Om een rendabele slachtlijn te kunnen opstarten, moeten er toch op z'n minst 60 tot 80 dieren per dag geslacht worden. Dat is op dit moment nog niet haalbaar. We zijn momenteel aan het overleggen met onze klanten om te kijken met wie we kunnen heropstarten."

Voor de poorten van het slachthuis vond dinsdag nog een protestactie plaats waar zo’n 200 dierenactivisten aan deelnamen. Zaakvoerder Louis Verbist noemt de sluiting intussen “een schande”. “Of ik blij ben dat ik terug open mag? Ik vind het vooral schandalig dat wij ooit dicht moesten”, zo klinkt het. “Ik heb een bedrijf met 120 mensen, van wie er velen al twintig tot dertig jaar bij mij werken. Zij zullen de stiel wel kennen, zeker? Ik heb zelfs vijf veeartsen permanent in dienst. Zij hebben nooit wanpraktijken vastgesteld. De sluiting was volgens mij volledig ten onrechte.” 

Bron: Belga / Het Nieuwsblad

Beeld: Animal Rights

Volg VILT ook via