nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.10.2017 Steeds meer biologische vleesvarkens in Europa

Het aantal biologische vleesvarkens in de Europese Unie nam afgelopen jaar met 6 procent toe tot 424.000 vleesvarkens. Ondanks deze stijging blijft het aandeel biologische varkens in de totale varkenspopulatie van de Europese Unie onder de 1 procent. Vooral in Duitsland, Denemarken en Frankrijk groeide de biovarkensstapel. Duitsland is koploper met een totale biologische varkensstapel van 118.000 dieren. Dat meldt Pigbusiness. 

Bio zit in de lift en dat geldt zowel voor groenten en fruit als voor vlees. Ook voor varkensvlees is dat het geval, zo blijkt uit nieuwe cijfers: vorig jaar groeide het aantal biologische varkens in de EU met 6 procent. Die groei situeert zich vooral in Duitsland, Denemarken en Frankrijk. Alleen Oostenrijk zag een daling in biologische vleesvarkensstapel, met 6.000 dieren om precies te zijn. 

Met 118.000 dieren worden de meeste biologische varkens in Duitsland gehouden. Het gaat om meer dan 25 procent van alle Europese biologische varkens. In Denemarken worden 66.000 biologische vleesvarkens gehouden en in Frankrijk 63.000. De verwachting is dat de groei zich vooral in de Duitsland zal voortzetten en dat er ook in Nederland nog een aanzienlijke groei zal komen van de biovarkensstapel. 

Bron: Pigbusiness

Volg VILT ook via