nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

06.02.2019 Tuinbouwschool Melle plant klimaatbos in Kanaalzone

Leerlingen van de Tuinbouwschool Melle planten in het Oost-Vlaamse dorp Rieme een 'klimaatbos' van 1 hectare. Zowat 400 leerlingen trekken vrijdag naar de noordelijke oever van de Avrijevaart om mee te helpen aan het in de grond steken van 45.000 bomen en struiken. "Naast actie voeren 'tegen' wensen de leerlingen ook iets opbouwends te doen", aldus de directie. De aanplanting gebeurt in overleg met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), die momenteel werken uitvoert op de plaats waar het bos komt om de Gentse Kanaalzone leefbaarder te maken.

Tuinbouwschool Melle en de Vlaamse Landmaatschappij slaan de handen in elkaar om bos aan te planten in het koppelingsgebied Rieme-Zuid. De leerlingen van de tuinbouwschool uitten de voorbije weken hun bezorgdheden over het klimaat. Ze wilden een constructieve bijdrage leveren in de vorm van een bosaanplant. De directie en leerkrachten van de tuinbouwschool ondersteunen dit initiatief en kaderen dit met het project ‘Bossen voor brossers’ in hun duurzaamheidswerking (MOS

In overleg met het projectbureau Gentse Kanaalzone kwam de tuinbouwschool bij de Vlaamse Landmaatschappij terecht. VLM realiseert koppelingsgebieden in de Gentse Kanaalzone om industrie- en woongebieden met elkaar te verzoenen. Momenteel voert een aannemer het tweede deel van de werken in Rieme-Zuid uit: de noordelijke oever van de Avrijevaart werd afgeschuind, afsluitingen geplaatst, fiets- en wandelpaden aangelegd. De werken zitten in een eindfase met de afwerking van de fietspaden en de aanplant van 45.000 stuks bosgoed.

Voor deze laatste actie komen de scholieren van Melle vrijdag mee de handen uit de mouwen steken. Gewapend met spade en een paar goede handschoenen zullen bijna 400 leerlingen en leerkrachten 10.000 stuks hazelaar, Gelderse roos, veldesdoorn, boswilg, sleedoorn, gewone lijsterbes, hondsroos, vlier, wilde liguster, rode kornoelje, haagbeuk en zomereik planten. Het is niet de eerste keer dat Tuinbouwschool Melle zich inzet voor een groenere omgeving en beter milieu. De school plantte mee het klimaatbos van Universiteit Gent, zorgde voor de vergroening van heel wat speelplaatsen, beheert een eigen natuurgebiedje en vormde een tuinbouwperceel om tot bloemrijk hooiland met kleine landschapselementen.

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Beeld: VLM

Volg VILT ook via