nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.12.2017 Tweede editie vernieuwde Agridagen bijna uitverkocht

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari 2018 vindt in Ravels de tweede editie van de vernieuwde Agridagen plaats. De focus ligt opnieuw op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, met daarbij ook de mechanisatie op erfniveau. De standhouderslijst oogt alvast veelbelovend. Twee maanden voor de beurs zijn er meer dan 150 bedrijven ingeschreven. De beursvloer is daarmee reeds voor 90 procent bezet.

Met 172 exposanten, 20.000m² expositieruimte en ruim 15.000 bezoekers maakte de veehouderijbeurs in het unieke kader van Weelde Depot een geslaagde doorstart. De organisatoren willen doorgaan op de ingeslagen weg en de Agridagen verder uitbouwen tot een totaalforum waar de bezoekers op een professionele én gezellige manier kunnen kennismaken met de nieuwste producten en diensten die de toeleveranciers uit de landbouwsector te bieden hebben.

“Heel wat exposanten van de editie 2016 herbevestigden hun standplaats. Bij de nieuwkomers valt vooral de toegenomen belangstelling vanuit de veeteeltsector op”, aldus de organisatie. “Naast enkele extra veevoederfirma’s verwelkomen wij een aantal nieuwe specifieke toeleveranciers uit de rundvee-, varkens- en pluimveesector. Ook de zaadfirma’s vinden stilaan de weg naar Ravels.” Heel wat firma’s zien de Agridagen vanwege de beurslocatie als een opportuniteit om in contact te komen met de veehouders uit Antwerpen, Limburg en het zuiden van Nederland. Vanwege het almaar drukkere verkeer is het niet vanzelfsprekend dat zij de andere Belgische vakbeurzen bezoeken.

De Agridagen zijn zo complementair met Agriflanders in Gent, dat dezelfde organisatoren heeft. Het betreft twee beurzen die focussen op veehouderij, maar die alternerend in een verschillend jaar en aan een andere kant van het land worden georganiseerd. Toch viel het in 2016 op dat ook bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen de weg naar Ravels vinden, wellicht omdat de Agridagen in het krokusverlof plaatsvinden. In de marge van de beurs zullen volgend jaar opnieuw tal van seminaries en prijskampen worden georganiseerd. Anders dan vorige keer zullen de seminaries niet allemaal op één dag plaatsvinden, maar over meerdere dagen worden gespreid.

Meer info: Agridagen 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via