nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.05.2015 Uitbreiding bedrijventerrein Brustem goedgekeurd

De Limburgse provincieraad heeft woensdag de uitbreiding van het bedrijventerrein Brustem (Sint-Truiden) met 36 hectare definitief goedgekeurd. Dat maakte de gedeputeerde voor Ruimtelijke ordening Inge Moors bekend. "Met deze goedkeuring van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) kan het bedrijventerrein uitbreiden en biedt dit kansen voor nieuwe bedrijvigheid en jobs. De uitbreidingen zijn bestemd voor luchtvaartgerichte bedrijvigheid en de aanleg van een degelijke toegang tot de vliegveldstartbaan", aldus Moors. De uitbreiding zou het startschot moeten zijn voor de uitbouw van een heuse fruit- en dronevalley.

Sint-Truiden heeft de goedkeuring voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Brustem beet. Daardoor ontstaat er 36 hectare ruimte voor luchtvaartgerichte, hoogtechnologische en hoogwaardige regionale bedrijvigheid, zo klinkt het. "De goedkeuring betekent het definitieve startschot van de mogelijkheid tot uitbouw van een fruit- en dronevalley", aldus gedeputeerde Inge Moors. De stad Sint-Truiden wil in ons land vanuit Brustem een nieuwe industrie ontwikkelen.

De industrie rond de ontwikkeling van drones kan volgens Moors sterk aanvullend zijn voor de fruitsector: "Zo kunnen onbemande vliegtuigjes ingezet worden om plantenziektes tijdig te detecteren en te behandelen. De technologie kan ook ingezet worden voor bewakingsopdrachten of om grote sportwedstrijden in beeld te brengen. De goede ontsluiting van het terrein door de N80 en de spoorlijn Hasselt-Landen is een bijkomende troef. Voor de realisatie van het PRUP moeten een aantal belangrijke landbouwgronden onteigend worden."

Brustem Industriepark (BIP) bestaat uit een lokaal bedrijventerrein van 22 hectare dat al volzet is en uit een regionaal bedrijventerrein met een oppervlakte van 45 hectare. Het regionaal terrein wordt beheerd door BIP Brustem Industriepark, een gezamenlijke vennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschap LRM en de Provinciale ontwikkelingsmaatschappij Limburg. De uitbreiding van BIP past in het strategisch actieplan (SALK) voor Limburg.

Bron: Belga

Beeld: Wikimedia Commons - Halftermeyer

Volg VILT ook via