Vandemoortele zet in op uitbouw bakkerijdivisie

De groep Vandemoortele gaat de komende jaren telkens meer dan 50 miljoen euro investeren in de uitbouw van haar bakkerijdivisie. Ook Centraal-Europa, waar de Vlaamse bakkerijgroep La Lorraine al langer actief is, staat op de lijst. Maar volgens Jean Vandemoortele en Jules Noten, sinds kort voorzitter en ceo van het voedingsbedrijf, "is de markt groot genoeg". Vandemoortele telt 5.000 werknemers en productievestigingen in twaalf landen.
14 mei 2014  – Laatste update 14 september 2020 14:25
Lees meer over:

De groep Vandemoortele gaat de komende jaren telkens meer dan 50 miljoen euro investeren in de uitbouw van haar bakkerijdivisie. Ook Centraal-Europa, waar de Vlaamse bakkerijgroep La Lorraine al langer actief is, staat op de lijst. Maar volgens Jean Vandemoortele en Jules Noten, sinds kort voorzitter en ceo van het voedingsbedrijf, "is de markt groot genoeg". Vandemoortele telt 5.000 werknemers en productievestigingen in twaalf landen.

Voedingsbedrijf Vandemoortele gaat fors investeren in de uitbreiding van zijn bakkerijdivisie. Dat werd gisteren bekendgemaakt op de aandeelhoudersvergadering. Ook werd Jules Noten voorgesteld als nieuwe ceo van het voedingsbedrijf. Noten neemt het roer over van Jean Vandemoortele die het bedrijf dertien jaar geleid heeft. De kersverse bedrijfsleider stond de voorbije twee jaar aan het hoofd van de bakkerijdivisie.

Vandemoortele draait een omzet van 1,3 miljard euro, stelt 5.000 werknemers tewerk en heeft productievestigingen in twaalf landen. In 2009 stootte Vandemoortele Alpro af. Sindsdien heeft de groep nog twee grote divisies: vetten en margarines en bakery, de afdeling die verantwoordelijk is voor de diepvriesproducten die in de verkooppunten afgebakken worden.

Concreet maakte het bedrijf bekend dat het voor de vestiging in Eeklo 30 extra operatoren zoekt om de weekploegen te versterken en de weekendploeg te verdubbelen. Tegen eind 2016 verwacht Vandemoortele een verdubbeling van de productiecapaciteit op de site. In de Oost-Vlaamse vestiging worden momenteel op vier productielijnen 100 verschillende bladerdeegproducten gemaakt voor supermarkten, ketens en bakkerijen in heel Europa.

"We merken bij onze klanten een grote vraag naar meer afgewerkte 'ready to bake' kwaliteitsproducten", legt site manager Ronny Vereecke uit. "We zullen daarom in de toekomst meer producten laten rijzen, afwerken en vullen, zodat ze door onze klant enkel nog moeten worden afgebakken." Bij Vandemoortele in Eeklo werken ruim 250 mensen.

Bron: De Standaard/Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek