nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.01.2016 Veehouderijbeurs Agridagen verdubbelt in oppervlakte

De affiche van de Agridagen laat er geen twijfel over bestaan. Verwacht je van 12 tot en met 14 februari aan een vakbeurs met duidelijke focus op (intensieve) veehouderij. Met een voormalig militair domein in Ravels als ‘uitvalsbasis’ is ook de doelgroep duidelijk: veehouders in de Kempen en omstreken. Zo dicht bij de Nederlandse grens weten de organisatoren – het team dat Agriflanders en Werktuigendagen op zijn cv heeft staan – zich ook verzekerd van de interesse van onze Noorderburen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de ‘oude Agridagen’ naar een hoger niveau te tillen, lees: meer bezoekers te verwelkomen. Bij de standhouders is de ‘schaalvergroting’ al ingezet: met 20.000 m² beursoppervlakte zijn de Agridagen groter dan ooit.

Minder dan een maand voor de start van de ‘Agridagen nieuwe stijl’ maken de nieuwe organisatoren duidelijk dat ze klaar zijn voor een editie die een nieuwe norm zet. Dat moet alleen al uit de locatie blijken: Weelde Depot, een voormalig militair domein met een zee aan ruimte dat de vakbeurs toelaat om te verdubbelen in oppervlakte. In plaats van de vooropgestelde drie hallen kunnen vier hallen van elk 5.000 m² in gebruik worden genomen.

“De nieuwe locatie en nieuwe aanpak zorgden voor een boost”, vertelt event manager Gunther De Mey. Het enthousiasmeerde het bedrijfsleven, in het bijzonder de mechanisatiesector. Naar de grote akkerbouwmachines wordt het vergeefs zoeken want op de Agridagen is het al mechanisatie op erfniveau wat de klok slaat. Heel wat fabrikanten in de stallenbouw verruilen hun bescheiden infostandje uit het verleden voor een ruimere stand, waar ze bijvoorbeeld betonnen vloerelementen kunnen tonen. En het randprogramma – de Agridagen hebben een reputatie op vlak van seminaries hoog te houden – is ambitieus van opzet. Prijskampen en seminaries zullen integraal deel uitmaken van de beurs.

Voor beursvoorzitter Georges Van Keerberghen zijn de nieuwe Agridagen een schoolvoorbeeld van wat je met een groep gemotiveerde mensen kan bereiken. “Het economisch klimaat is momenteel niet om over naar huis te schrijven, ofwel blijf je daar bij stilstaan ofwel kijk je naar de toekomst”, aldus Van Keerberghen. Onder meer de seminarieruimte die plaats biedt aan 350 mensen toont dat de Agridagen bij zo veel mogelijk veehouders de blik op de toekomst wil richten.

Lees meer op VILT.be over de Agridagen één week voor de beurs of bezoek de website www.agridagen.be.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Agridagen

Volg VILT ook via