VLAM zet "veelzijdig" konijnenvlees in de kijker

Van 31 januari tot 7 februari zet het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) konijn in de schijnwerpers. Bedoeling is om in samenwerking met de supermarkten en zelfstandige slagers de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn. Vlaanderen telt zo’n 15 professionele konijnenkwekers die sinds 2016 verplicht groepshuisvesting – de zogenaamde verrijkte parken – moeten voorzien.
25 januari 2018  – Laatste update 14 september 2020 14:43
Lees meer over:

Van 31 januari tot 7 februari zet het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) konijn in de schijnwerpers. Bedoeling is om in samenwerking met de supermarkten en zelfstandige slagers de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn. Vlaanderen telt zo’n 15 professionele konijnenkwekers die sinds 2016 verplicht groepshuisvesting – de zogenaamde verrijkte parken – moeten voorzien. 

Ook al klinkt konijn met pruimen als een volwaardige Vlaamse klassieker, de realiteit is dat vooral jongeren steeds minder geneigd zijn om voor konijn te kiezen. Om het enthousiasme opnieuw aan te zwengelen, organiseert VLAM tussen 31 januari en 7 februari ‘De week van het konijn’. “Deze magere en veelzijdige vleessoort wordt slechts matig verbruikt bij ons; een duwtje in de rug kan hij dus zeker gebruiken”, zo klinkt het bij VLAM.

Konijnenvlees zal op verschillende manieren onder de aandacht worden gebracht. “In de eerste plaats werken we samen met de handel”, aldus VLAM. Supermarkten voorzien campagnestickers op de verpakking en spenderen extra aandacht aan konijn in hun folder en website. De artisanale slagers kunnen konijn promoten met een mooie affiche die VLAM aanmaakte. Verder is er ook een radiocampagne om konijn onder de aandacht te brengen.

Via sociale media geeft het promotieorgaan extra ruchtbaarheid aan konijn van bij ons. “We mikken op verschillende doelgroepen, met telkens andere soorten bereidingen. Ook via Dagelijkse Kost zetten we konijn extra in de kijker. Iedereen die in de keuken zelf aan de slag wil gaan met konijn kan voor recepten terecht op de website van Lekker van bij ons.

Lees hier geVILT over konijnenhouderij. Hoe de doorsnee dag van een konijnenhouder eruitziet, ontdek je hier

Beeld: VLAM

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek