nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.05.2017 Waals verbod op onverdoofd slachten nu ook officieel

In het Waals Parlement is het verbod op onverdoofd slachten officieel goedgekeurd, met 69 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 3 onthoudingen. Het Parlement aanvaardde daarmee het decreetvoorstel van Josy Arens (cdH) en Christine Defraigne (MR), dat ook werd ondertekend door Edmund Stoffels (PS) en onderschreven door Waals minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio (cdH) en de Waalse regering. Dierenwelzijnsorganisatie GAIA spreekt van een “historische” stemming. 

Na een eerdere goedkeuring in de commissie Leefmilieu heeft het Waals Parlement zich nu ook via een stemming tijdens de plenaire zitting uitgesproken tegen onverdoofd slachten. Het verbod werd quasi unaniem goedgekeurd: cdH, PS, MR en Ecolo (met 1 onthouding) hebben voor het decreet gestemd. De PTB onthield zich. “Hun afgevaardigden bleken fervente voorstanders van het onverdoofd slachten en beweerden zelfs tijdens de discussies in de ochtend dat verdoving de dieren meer doet lijden”, aldus GAIA.

De dierenwelzijnsorganisatie is uiteraard opgetogen met de beslissing en spreekt van “een onvergetelijke dag voor het dierenwelzijn”. “GAIA blijft hopen dat de religieuze gemeenschappen hun gezond verstand gebruiken en het belang van deze maatregel inzien die een evenwicht biedt tussen de bekommernis om het dierenwelzijn en de godsdienstvrijheid”, aldus voorzitter Michel Vandenbosch. “De rijkdom van een samenleving uit zich ook in de bereidwilligheid om tradities te laten evolueren.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: GAIA

Volg VILT ook via