nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.04.2018 Werkzoekenden kunnen werkplekleren bij Agristo

Het aardappelverwerkend bedrijf Agristo gaat in samenwerking met VDAB en de interimpartners Vio en Let's Work fors inzetten op werkplekleren. Het bedrijf hoopt zo een aantal van de 40 vacatures voor de nieuwe vestiging in Wielsbeke in te vullen. “Iedereen die bij Agristo begint te werken, volgt een opleidingstraject. Specifiek aan het werkplekleren is dat een werkzoekende gedurende een 10-tal dagen kan uittesten of een functie aansluit bij de eigen capaciteiten en verwachtingen”, vertelt HR-directeur Evelien Vermandere.

Eind vorig jaar nam aardappelverwerker Agristo in Wielsbeke een nieuwe fabriek in gebruik. Begin 2019 wordt daar een tweede productielijn opgestart voor speciale frietproducten. Daarom gaat het bedrijf op zoek naar nieuwe medewerkers, gaande van inpakoperatoren en reinigers tot heftruckchauffeurs en techniekers. Ook de andere vestigingen blijven groeien zodat de aardappelverwerker dit jaar een 100-tal vacatures heeft openstaan. Gelet op de lage werkloosheid in de regio is dat geen evidente zoektocht.

Daarom slaat Agristo de handen in elkaar met VDAB om via werkplekleren geschikte medewerkers te vinden. "Binnen dit project wordt Agristo erkend als opleidingscentrum", zegt Sebastien Vanwalleghem, accountmanager bij VDAB. "Toekomstige medewerkers krijgen op de werkvloer eerst een opleiding van minimum vijf en maximum tien dagen. Als deze opleiding succesvol verloopt, kunnen de mensen aan de slag. Dat kan zowel via een interimcontract, een individuele beroepsopleiding in het bedrijf of direct in vast dienstverband. Agristo heeft zich geëngageerd om op deze manier in één jaar tijd minstens zes mensen aan te werven."

Werkplekleren staat open voor jong en oud en laat werkzoekenden die aankloppen bij VDAB proeven van een job. “Wie rechtstreeks solliciteert bij ons kiest bewust voor een bepaalde job. Bij werkplekleren gaan we samen met de kandidaat bekijken of een functie hem of haar ligt. Tijdens de opleiding van een 10-tal dagen wordt duidelijk of iemand de nodige vaardigheden op de bedrijfsvloer vlot oppikt”, zegt HR-directeur Evelien Vermandere. Agristo participeert in verschillende tewerkstellingstrajecten, zoals duaal leren voor studenten en de individuele beroepsopleiding (IBO) voor werkzoekenden die tot zes maanden kan duren. “En met het Huis van de Voeding in Roeselare werken we samen voor het opleiden van vluchtelingen tot inpakoperator.”

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Beeld: Agristo

Volg VILT ook via