nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

 

13.09.2017 West-Vlaanderen sensibiliseert rond modder op de weg

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil het aantal ongevallen dat te wijten is aan modder op de weg terugdringen. Bemodderde rijbanen zijn een terugkerend fenomeen in het najaar door het vuil dat door de tractoren op de wegen terechtkomt. Decaluwé lanceerde daarom de sensibiliseringscampagne ‘Modder op de weg’, die al meegaat sinds 2002. Aan landbouwers wordt gevraagd de wegen zo snel mogelijk weer schoon te vegen, automobilisten worden aangemaand tot voorzichtigheid. 

Voor de zeventiende keer al lanceert de provincie West-Vlaanderen een campagne om aandacht te vragen voor het gevaar van modder op de weg. De campagne werd destijds gestart na een reeks zware ongevallen in de Westhoek die te wijten waren aan modder op de wegen. Sensibiliseren blijft nodig, want ook vorig jaar gebeurden een twintigtal ongevallen met stoffelijke en lichamelijke schade die te wijten waren aan opgeworpen modder, zo klinkt het.

De gouverneur kan rekenen op de steun van 44 West-Vlaamse gemeenten en de betrokken politiezones en ook honderden landbouwbedrijven doen mee aan de actie. Gemeenten kunnen infoavonden organiseren of een infoloket oprichten. Er worden ook specifieke signalisatieborden ter beschikking gesteld zodat landbouwers de bestuurders kunnen waarschuwen als ze over bevuilde landelijk wegen rijden.

De landbouwers engageren zich ook om vuile wegen zo snel mogelijk weer schoon te vegen. Wie dat niet doet, riskeert een proces-verbaal. Tegelijkertijd vraagt provinciegouverneur Decaluwé ook hoffelijkheid van de bestuurders en rekent hij op aangepast rijgedrag als de wegen er modderig bij liggen. De actie loopt nog tot eind december. 

Bron: Belga / Focus WTV

Volg VILT ook via