nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

19.10.2017 Zesde VIB-biotechdag focust op (w)eten

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) organiseert op 22 oktober voor de zesde keer een ‘biotechdag’, die dit keer in het teken staat van het “streven naar gezonde voeding voor iedereen met respect voor klimaat”. Zowel nieuwsgierige volwassenen als kinderen zijn van harte welkom in Zwijnaarde voor debatten, (kinder)lezingen, theater, rondleidingen in labo’s , een expo, enzovoort. “Door in wetenschap te investeren, ontdekken we steeds meer over de groei van planten, over de impact van voeding op onze gezondheid,…”, zo klinkt het. 

De biotechdag van het VIB heeft elk jaar een ander thema en dit jaar wordt ingezoomd op voeding. Bedoeling is de bezoeker, zowel jong als oud, vanuit verschillende invalshoeken met het thema te laten kennismaken. Daarbij zal via debatten, lezingen en expo’s onder meer aandacht geschonken worden aan de vraag hoe plantenonderzoek kan bijdragen aan een productieve landbouw met respect voor het klimaat, maar zal het ook gaan over de effecten van voeding op onze gezondheid, de rol van microben in onze darmen, in de maag van een koe, in de bodem of bij het produceren van voedingsproducten, of de valorisatie van reststromen. 

“Via tal van activiteiten brengen onderzoekers uit academische en industrie-labo’s hun onderzoek op een heel bevattelijke manier en zo ook de meerwaarde van dit onderzoek voor ons als consument, patiënt en burger”, zo klinkt het. “Door in wetenschap te investeren, ontdekken we steeds meer over de groei van planten, over de impact van voeding op onze gezondheid,.... Die biologische kennis kan leiden tot inzichten in belangrijke vraagstukken. Dat gaat van wereldwijde voedselzekerheid tot de link tussen voeding en ziekten.” 

Bekijk het volledige programma hier

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via