nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

06.03.2018 Zo schoon kan boeren zijn

Inagro en de provincie West-Vlaanderen pakken voor de vijfde keer uit met de regionale publiekscampagne Schoon Boeren. Staan centraal: zes sociaal geëngageerde land- en tuinbouwbedrijven die kleine en grote inspanningen doen voor een duurzame bedrijfsvoering. Ook dit jaar is de bedoeling om zowel consumenten als collega-land- en tuinbouwers te inspireren met concrete en realistische verhalen uit de buurt. 

De succesformule van Schoon Boeren blijft ook dit jaar ongewijzigd: een publiekscampagne over duurzame landbouw, opgebouwd met verhalen van land- en tuinbouwers uit de streek. Vorig jaar lag de focus op de Westhoek, dit jaar zijn de zes deelnemende bedrijven gevestigd in Kortrijk, Zwevegem, Harelbeke en Deerlijk. “Elk op hun manier en in hun eigen specifieke bedrijfssituatie gaan ze de vele economische, sociale en milieukundige uitdagingen aan”, aldus de organisatoren Inagro en West-Vlaanderen.

“Schoon Boeren kan je op verschillende manieren verstaan”, zo klinkt het. “Schoon is netjes, proper, niet-vervuilend. Schoon is ook mooi, letterlijk en figuurlijk.” De zes deelnemende bedrijven zullen hun eigen verhaal vertellen; over de kleine en grote stappen die ze zetten om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. De vier gemeenten hebben zowel bij de voorbereiding als tijdens de campagne een sleutelrol. Zij zorgen namelijk voor de lokale betrokkenheid en brengen het verhaal mee tot leven bij hun inwoners.

“Met deze campagne willen Inagro en de provincie de burger informeren over de weg die al afgelegd is op het vlak van duurzaamheid”, aldus nog de initiatiefnemers. “Tegelijkertijd geven ze ook de boodschap mee dat de weg nog lang is en dat de consumenten een belangrijke rol spelen. Inagro streeft er enerzijds naar het draagvlak van de sector bij het brede publiek te versterken. Anderzijds wil het proefcentrum via onderzoek, voorlichting en persoonlijk advies ook alle (West-Vlaamse) land- en tuinbouwers verder stimuleren en begeleiden in hun streven naar een duurzamere bedrijfsvoering.”

Ontdek de deelnemende bedrijven hier

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Inagro

Volg VILT ook via