15 september is Europese Kiwibesdag

Om de nog steeds relatief onbekende kiwibes wat meer naambekendheid te geven roepen verschillende stakeholders uit de sector 15 september uit tot Europese Kiwibesdag. De kiwibes is een kleine vrucht, formaat druif met een dunne eetbare groene schil en een zoete smaak. Aan de kiwibes wordt een uitstekende voedingswaarde toegeschreven, dankzij een hoog vitamine C-gehalte en als bron van antioxidanten.
14 september 2017  – Laatste update 14 september 2020 14:41
Lees meer over:

Om de nog steeds relatief onbekende kiwibes wat meer naambekendheid te geven roepen verschillende stakeholders uit de sector 15 september uit tot Europese Kiwibesdag. De kiwibes is een kleine vrucht, formaat druif met een dunne eetbare groene schil en een zoete smaak. Aan de kiwibes wordt een uitstekende voedingswaarde toegeschreven, dankzij een hoog vitamine C-gehalte en als bron van antioxidanten. 

De kiwibes is ook in ons land al even op de markt, maar blijft voorlopig een relatief onbekende vrucht. Toch heeft de bes die er aan de binnenkant uitziet als een kiwi heel wat te bieden: een lekkere, zoete smaak; een handig formaat en een hoogwaardige voedingswaarde. Zo is het een uitstekende bron van antioxidanten, zijn ze rijk aan vitamine B, C en E en bevatten ze fenolen, een effectieve antioxidant. De hoeveelheid polyfenolen zijn tot drie keer dat van een normale kiwi. Om al die kwaliteiten in de verf te zetten en de consument zin te doen krijgen in de kiwibes roept de Europese Kiwibesgroep 15 september uit tot Europese Kiwibesdag. 

Beeld: Coöperatie Hoogstraten

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek