nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.10.2017 190 kinderen denken na over impact van hun eetpatroon

Bijna 190 kinderen tussen 8 en 14 jaar uit heel Vlaanderen buigen zich van vrijdag 6 tot zondag 8 oktober over de voedselafdruk op de wereld. Onder het motto "Je bent wat je eet" wordt gewerkt om slimme oplossingen te bedenken die bijdragen aan een leefbare wereld. Dat meldt initiatiefnemer WWF Belgium in een persbericht. Het is de vijfde editie van de Kids Climate Conference en die vindt voor het eerst in België plaats, in Center Parcs Erperheide in Peer.

Dit jaar staat het duurzaamheidsevent in het teken van voeding. “Onze aarde moet voeding aanleveren voor acht miljard mensen. Voedsel is de brandstof van ons lichaam, maar heeft ook een impact op het klimaat en de natuur”, klinkt het. Tijdens de conferentie leren kinderen hoe ze hun voedselafdruk kunnen verkleinen door slimme en duurzame keuzes te maken. Zo is er onder meer aandacht voor voedselverspilling en voedselkilometers, maar ook de impact van voeding op gezondheid komt aan bod.

Drie dagen lang gaan de kinderen aan de slag in workshops en presentaties. Zaterdag getuigt ex-tenniskampioene Kim Clijsters over wat voeding betekent voor een topsporter. Zondag presenteren de deelnemers hun bevindingen aan de jury. De uitkomsten van de Kids Climate Conference zullen ook dit jaar weer op een bijzondere manier gepresenteerd worden aan het bedrijfsleven, overheden en consumenten, aldus WWF Belgium.

Meer informatie: Kids Climate Conference 

Bron: Belga/eigen verslaggeving

Volg VILT ook via