nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

25.03.2018 30-tal kandidaten voor overname Veviba

Er hebben zich een dertigtal kandidaten uit binnen- en buitenland aangediend voor overname van vleesbedrijf Veviba uit Bastenaken. Dat heeft Sogepa, de financiële arm van het Waals gewest, bekendgemaakt. Biedingen moeten ten laatste op 10 april binnen zijn, eind mei wordt een overnemer aangesteld. Intussen proberen twee interimmanagers volgens Sogepa de nodige vergunningen te bekomen om de activiteiten te hervatten.

Het vleesbedrijf kwam in opspraak nadat er fraude met de vervaldata van het vlees werd vastgesteld. De Waalse regering zoekt een overnemer voor het bedrijf, Sogepa lanceerde vorige week een oproep tot kandidaten. Een crisismanager is aangesteld. Volgens Sogepa is er zowel Belgische als internationale interesse. De kandidaten stellen verschillende pistes voor, ook partnerschappen en een coöperatie. Waals minister van Landbouw René Collin lijkt een voorstander van die laatste optie, net als de Waalse landbouworganisatie FWA.

Begin volgende week zou de eerste analyse van de geïnteresseerde partijen rond moeten zijn. In een volgende fase krijgen partijen toegang tot meer bedrijfsgegevens. Biedingen moeten ten laatste op 10 april binnen zijn. Nadien worden enkele kandidaten geselecteerd. Eind mei moet finaal een overnemer van de activiteiten aangesteld zijn. Twee interimmanagers proberen intussen om de nodige vergunningen opnieuw te bekomen bij het Voedselagentschap om zo de activiteiten te kunnen herstarten. 

Bron: Belga / De Tijd

Beeld: Veviba

Volg VILT ook via