nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.05.2010 Aandeel Thenergo in vrije val

De koers van het Antwerpse Thenergo daalde deze week op de beurs met meer dan 30% tot minder dan een euro nadat het bedrijf vorige week een aanzienlijke daling van zijn omzet had bekendgemaakt. Bovendien is de waarde van de groenestroomcertificaten aanzienlijk teruggevallen en heeft het bedrijf maar 1,6 miljoen euro meer in kas. Dat maakt de vooruitzichten over het voortbestaan van Thenergo bijzonder troebel.

Thenergo exploiteert in België en Duitsland installaties die tegelijk elektriciteit en warmte produceren uit biogas, hout of aardgas. Het aandeel van het groene energiebedrijf is na een nieuwe klap van 31,43 procent nog slechts 0,72 euro waard, een absoluut dieptepunt. In augustus 2008 was dat nog 9 euro. Daardoor bedraagt de beurswaarde van het bedrijf nog 15,85 miljoen euro.

Een aangekondigde poging om vers geld op te halen, moet daardoor onder een slecht gesternte starten. Onder meer het Agri Investment Fund van de Boerenbond, dat de voorbije maanden was ingestapt als aandeelhouder, heeft al te kennen gegeven niet meer mee te willen doen. In totaal heeft Thenergo 16 miljoen euro nodig om te overleven. “We staan voor cruciale dagen”, geeft de voorzitter van het bedrijf, Norbert Van Leuffel, toe.

Bron: Gazet van Antwerpen/De Standaard/De Tijd

Volg VILT ook via