nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

15.06.2009 Be Bene-koekjes van Freja Foods winnen Bio-Award 2009

Roland Dejaeghere van Freja Foods heeft zondag, tijdens het slotweekend van de Bioweek, de Bio-Award 2009 gewonnen voor zijn koekjes onder het merk Be Bene. Dat meldt BioForum Vlaanderen, organisator van de Bioweek. "Tijdens het slotweekend van de Bioweek werd duidelijk dat het initiatief dit jaar opnieuw duizenden mensen naar diverse activiteiten lokte en de verkoop van bioproducten een duwtje in de rug gaf", luidde het.

Met de Bio-Award wil BioForum Vlaanderen elk jaar een organisatie of bedrijf in de bloemen zetten dat zich inspant voor de promotie of innovatie van bio. "Winnaar Roland Dejaeghere van Freja Foods ontwikkelde onder het merk Be Bene op innovatieve wijze een gamma koekjes, wafels, cakes, meringue en speculoos. Bovendien combineert hij bio met fairtrade. Onlangs haalde zijn bedrijf het Max Havelaar Fairtrade-label", aldus BioForum Vlaanderen.

Volgens de organisatie merken de winkels en supermarkten dat de verkoop van bioproducten sinds begin dit jaar in de lift zit, ondanks de crisis, en dat die trend zich duidelijk doorzette in de Bioweek. Het biobroodje dat tijdens de Bioweek bij de Vlaamse overheid geserveerd werd, viel zo goed in de smaak dat er vraag zou zijn bij de medewerkers om het gezonde broodje permanent in het aanbod te houden.

Bron: Belga

Volg VILT ook via