nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

30.03.2011 CRV breidt rundveeactiviteiten in Brazilië verder uit

Veeverbeteringsorganisatie CRV heeft het Braziliaanse bedrijf Central Bela Vista overgenomen. Dit is een belangrijke Braziliaanse organisatie die sperma produceert van dieren van derden. “Met deze overname zullen we in totaal 3,6 miljoen doses sperma gaan vermarkten in de Brazilaanse spermamarkt. Ons marktaandeel stijgt daarmee naar ongeveer 35 procent”, aldus Bertil Muller, communicatiedirecteur van CRV.

Central Bela Vista is gelegen in de staat São Paulo en levert sperma van zeer hoge kwaliteit en klaar voor verkoop. “Na de overname zullen de huidige activiteiten worden voortgezet volgens dezelfde hoge kwaliteitsstandaard. Wel zal de dienstverlening binnenkort uitgebreid worden met gesekst sperma”, aldus CRV. De naam van de organisatie wordt gewijzigd in CRV Bela Vista.

De overname is volgens CRV een logische stap. “We willen veehouders ondersteunen om hun bedrijf en hun veestapel te managen op een concurrerende manier. We doen dit door hoogwaardige en innovatieve producten en diensten aan te bieden. Central Bela Vista is een bedrijf dat volledig in deze strategie past”, beweert Roald van Noort, directievoorzitter van CRV.

Doorheen de jaren is Brazilië uitgegroeid tot een zeer belangrijke markt voor CRV. In 1998 nam het de fokkerijorganisatie Lagoa Da Serra over, nu bekend als CRV Lagoa. Ruim tien jaar later, in 2009, verwierf CRV 50 procent van de aandelen van Sexing Technologies Brazil. Door de toetreding van Central Bela Vista tot CRV verwacht van Noort dat dit een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van de opkomende Braziliaanse markt voor kunstmatige inseminatie.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via