nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

26.07.2013 Danny Coulier nieuwe voorzitter van Landsbond

Danny Coulier is de nieuwe voorzitter van de Landsbond voor Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders. Hij volgt Didier Lauwerysen op die vier jaar lang voorzitter was van de organisatie. “Ik wil vooral voortbouwen op de goede werking die onze vereniging de laatste jaren heeft gekend”, zegt de nieuwe voorzitter. Ook in de sectorgroepen van de Landsbond vonden voorzitterswissels plaats.

Danny Coulier baat een braadkippen- en akkerbouwbedrijf uit in het West-Vlaamse Leisele. Hij wordt bij zijn taak als voorzitter bijgestaan door de voorzitters van de sectorgroepen van de Landsbond. Twee van die sectorgroepen hebben eveneens een nieuwe voorzitter. Dirk Gyselen wordt verantwoordelijk voor de sectorgroep ‘Braad’ en Marc Corstjens voor de sectorgroep ‘Leg’. Luc Buyens blijft voorzitter van de sectorgroep ‘Konijn’ en Dirk Mertens blijft aan het roer van de sectorgroep ‘Vermeerdering en opfok’.

“Met deze nieuwe samenstelling willen we ten dienste blijven staan van onze leden en de grote uitdagingen die onze sector te wachten staan op de best mogelijke manier aanpakken”, klinkt het bij de Landbond. “De raad van bestuur kijkt alvast met veel vertrouwen naar de toekomst.” De Landsbond voor Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders groepeert professionele pluimvee- en konijnenhouders in de vijf Vlaamse provincies.

Het doel van de organisatie is tweeërlei. Enerzijds doet de Landsbond aan belangenverdediging om de belangen van haar leden op de best mogelijke manier te verdedigen. Daarvoor is de organisatie constant in overleg met overheden en andere spelers uit de sector. Daarnaast wil de Landsbond haar leden ook zo adequaat mogelijk voorlichten. Dat doet het via een wekelijkse nieuwsbrief en via studie- en voorlichtingsavonden.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via