nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

31.01.2014 De Voedselwacht doet kinderen nadenken over voedsel

In jeugdtheater BRONKS is De Voedselwacht van start gegaan, een project rond duurzame voeding door en voor kinderen van de basisschool. De afgelopen maanden gingen zes pilootklassen aan de slag met thema’s als koken met restjes, voedsel bewaren en eten van de moestuin. Organisator vzw Vol-au-vent is intussen op zoek naar aflossing van de (Voedsel)wacht.

De Voedselwacht wil kinderen laten stilstaan bij wat ze dagelijks eten en drinken. Een eerste lichting van 150 Voedselwachters werkte de afgelopen maanden rond duurzame voeding. Het project draait rond zes thema’s: het voedsel van onze zee, koken met restjes, eten van heel dichtbij, voedsel bewaren, het water van de kraan en eten van de moestuin. Voedselwachter word je door met de klas een activiteit te bedenken rond één van de thema’s.

De eerste Voedselwachters roepen andere klassen in Vlaanderen en Brussel op om ook deel te nemen aan het project "en zo mee zorg te dragen voor onze planeet". Deelnemers krijgen toegang tot extra materiaal en maken kans op leuke prijzen. De Voedselwacht is een project van vzw Vol-au-vent, dat ook de Week van de Smaak organiseert, en kwam tot stand dankzij de ondersteuning van de Nationale Loterij.

De Voedselwacht is op zoek naar basisscholen die in de klas willen werken rond duurzame voeding. Op de website van De Voedselwacht vinden leerkrachten tips voor activiteiten en achtergrondinformatie.

Meer info: De Voedselwacht

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via