nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.02.2014 Denis Volckaert projectleider Piétrainvarkensfokkerij

De nieuwe structuur voor de Piétrainvarkensfokkerij in Vlaanderen zal geleid worden door DGZ-directeur Denis Volckaert. Dat maakt landbouwminister Kris Peeters bekend. Volckaert is al langer betrokken bij de ontwikkeling van de Vlaamse Piétrainfokkerij. Volgens minister-president Peeters toont de aanstelling dat de overheid bereid is de sector "maximaal bij te staan".

De aanstelling van Denis Volckaert komt niet uit de lucht vallen: Volckaert tekende vorig jaar als externe consulent een blauwdruk uit voor het gewenste beleid en de organisatiestructuur van de Vlaamse Piétrainfokkerij. Door zijn intensieve contacten met de verschillende stakeholders, en als auteur van de blauwdruk, is zijn aanstelling als projectleider "de meest aangewezen keuze" om de nieuwe structuur voor de fokkerij van Piétrainvarkens "op korte termijn te verwezenlijken", aldus minister van Landbouw Kris Peeters. Volckaert zal zijn nieuwe functie combineren met de leiding van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ).

De minister-president kadert het belang van de nieuwe structuur voor de varkenssector: "Een nieuwe structuur voor de Piétrainfokkerij in Vlaanderen moet het mogelijk maken om de specifieke kenmerken van de Vlaamse varkenshouderij op het vlak van genetica te verzekeren en nog meer toekomstgericht te bouwen. Dit was trouwens één van de belangrijke actiepunten uit het Actieplan Varkenshouderij. Met de aanstelling van de heer Volckaert als projectleider toont de Vlaamse overheid dat zij bereid is om de sector maximaal bij te staan om deze ambities waar te maken", aldus Peeters.

Eind 2013 werden alle Piétrainfokkers in Vlaanderen aangeschreven met de vraag of ze bereid waren mee te stappen in de nieuwe structuur voor de fokkerij van Piétrainvarkens. Momenteel staat de teller op 831 zeugen. De kersverse projectleider krijgt nu de opdracht om in samenspraak met alle betrokkenen uit de sector over te gaan tot de effectieve oprichting van de nieuwe structuur.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via