nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

31.05.2007 Eerste schapenevenement sinds problemen blauwtong

Voor het eerst sinds er vorig jaar problemen waren met de blauwtongziekte, wordt opnieuw een schapenbijeenkomst gehouden. Volgende zondag organiseren de Landelijke Gilde en de vzw Vlaamse Schapenhouderij de derde Meetjeslandse Schapendag. Voor de gelegenheid wordt uitgeweken naar de Smoefelbeekhoeve in Donk bij Maldegem.

De vorige editie werd afgelast door de blauwtongziekte, maar dit jaar kunnen de schapenliefhebbers hun hartje weer ophalen. "We zijn vier jaar geleden met de Meetjeslandse Schapendag gestart, maar zijn nu inderdaad nog maar aan onze derde editie toe", zegt Eddy Matthys van de Landelijke Gilden. "Alle problemen zijn nu achter de rug en wij zijn de eerste organisatie die opnieuw schapen bij mekaar zet. Niet gemakkelijk, want de schrik zit er bij veel boeren nog altijd in".

Volgens Matthys nemen de organisatoren geen enkel risico: "Al onze schapen zijn zeker zwoegervrij. Zondag zullen hier zo'n honderd schapen van een vijftiental verschillende rassen te zien zijn. Ik denk onder andere aan de Hampshire Down, Texel, Suffolk en Ile de France. Er zijn demonstraties schapen scheren en klauwverzorging. Bordercollies zullen de schapen drijven. Er wordt verder een tentoonstelling georganiseerd met neerhofdieren en ook het agrarisch museum en het wagenmakersmuseum zetten de deuren open".(KS)

Meer informatie: De Meetjeslandse Schapendag gaat door op zondag 3 juni van 10 tot 18u in de Donkstraat 59 in Maldegem-Donk. De toegang is gratis.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via