nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

02.04.2012 EuroChem produceert voortaan kunstmest op BASF-site

Chemiereus BASF heeft de verkoop van zijn meststoffenactiviteiten in Antwerpen afgerond, voor zowat 830 miljoen euro. "Met de aankoop van deze installaties zetten we onze strategie voort om ons aandeel in de meststoffenmarkt wereldwijd te vergroten", zegt Dmitry Strezhnev, CEO van EuroChem. Op de site in Antwerpen worden stikstof en samengestelde N-P-K meststoffen geproduceerd.

De verkoop komt er na het fiat van de mededingingsautoriteiten. De totale verkoopprijs van zowat 830 miljoen euro omvat ook ongeveer 130 miljoen die gespreid over de periode 2013 tot 2016 betaald wordt. De verkooptransactie zal volgens BASF in het eerste kwartaal van 2012 leiden tot een meerwaarde voor belastingen van circa 600 miljoen euro.

BASF produceert jaarlijks zowat 2,5 miljoen ton meststoffen. Omdat dat voor het chemiebedrijf geen kernactiviteit was, ging het op zoek naar een industriële partner die de activiteiten kon overnemen. De verkoop werd al aangekondigd in maart 2011. Eurochem neemt normaal ook de BASF-meststoffenactiviteiten in het Franse Ottmarsheim over.

Bron: Belga/eigen verslaggeving

Volg VILT ook via