nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.09.2012 Frans Colruyt zal lageprijzenstrategie voortzetten

Frans Colruyt, de neef van Jef Colruyt die voorzitter en CEO is van de gelijknamige winkelketen uit Halle, komt aan het roer te staan van de retailactiviteiten. Jef Colruyt gaat zich meer toeleggen op alles wat niet met retail te maken heeft. Dat niet-retailgebeuren omvat met onder meer windenergie en alternatieve brandstoffen tal van activiteiten, weet De Morgen.

Frans Colruyt verdiende zijn sporen bij Spar. Op vijf jaar tijd verbeterde hij de resultaten van de verlieslatende keten door forse afslankingen, lagere prijzen en een betere service. Van de nieuwe retaildirecteur wordt geen stijlbreuk verwacht. Het handelsmerk van Colruyt blijft lage prijzen, efficiëntie en soberheid.

"De Colruytstrategie heeft bewezen dat ze goed zit, zelfs in crisistijden", zegt Gino Van Ossel, professor aan de Vlerick Management School. Colruyt behoort binnen de retailsector bij de Europese sector, schrijft De Morgen, en verwacht wordt dat de keten het verschil met de concurrentie de komende jaren nog zal uitdiepen. Met zijn lageprijzenstrategie staat Colruyt op de eerste rij om te profiteren van de crisis in Europa.

Bron: De Morgen

Volg VILT ook via