nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.08.2013 Franse veehouders torpederen 'Frankensteinburger'

Begin deze week werd met veel toeters en bellen de eerste in een laboratorium gekweekte hamburger aan de wereldpers voorgesteld. Wie daar absoluut niet op zat te wachten, zijn de Franse veehouders. Zij zijn gechoqueerd door wat zij noemen de "Frankensteinburger van een leerling-tovenaar van de voedingsindustrie".

De rundveehouders van de grootste Franse landbouworganisatie FNSEA zijn helemaal niet te spreken over de voorstelling van het kweekvlees in Londen. "Zinloos", luidt hun oordeel, waarbij ze zich ook storen aan de onwaarheden die verteld worden over de slechte milieuprestaties van de veehouderij. "Het is fout om te beweren dat er 15.000 liter water nodig is voor de productie van één kilo rundvlees, dat veehouderij 18 procent van alle broeikasgassen uitstoot en dat rundveehouderij beslag zou leggen op 70 procent van het landbouwareaal."

De consument wil een gezond en natuurlijk product, wat volgens de Fédération nationale bovine (FNB) iets heel anders is dan vlees dat gekweekt is in een groeimedium van aminozuren, suiker, kalverserum en groeibevorderende middelen.

Bron: pleinchamp.com

Volg VILT ook via