nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.07.2012 Groep AVEVE neemt activiteiten Voeders Dick over

Voeders Dick uit het West-Vlaamse Staden wordt overgenomen door Groep AVEVE. Het familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in varkensvoederproductie, zal operationeel autonoom en onder zijn huidige commerciële identiteit en leiding blijven werken. Dit past in de bedrijfsfilosofie van Groep AVEVE om de eigenheid van de bedrijven waarin zij participeert, maximaal te behouden.

Om hun positie in de veevoedersector verder te versterken, hebben Groep AVEVE en Voeders Dick een overeenkomst tot overname van de activiteiten van Voeders Dick gesloten. Er zal samengewerkt worden op het vlak van know-how en aankoop van grondstoffen. Belangrijke schaalvoordelen en voordelen inzake dienstverlening en technische kennis zullen benut worden.

Voeders Dick blijft operationeel autonoom werken. Zo kan het bedrijf in de markt zijn eigen sterktes en krachten blijven benutten. Voor de klanten en de medewerkers van Voeders Dick verandert er niets. Alle bestaande verantwoordelijkheden blijven behouden en engagementen worden onveranderd nagekomen.

Voeders Dick te Staden produceert veevoeders en dan voornamelijk varkensvoeders. Het financieel zeer gezonde familiebedrijf heeft een sterke balans en realiseerde in 2011 met een 15-tal werknemers een omzet van 23 miljoen euro. Jan Stofferis en zijn zoon Olivier leiden het bedrijf. Naast de veevoederproductie behoort ook mestverwerking tot de activiteiten van Voeders Dick te Staden.

Als belangrijkste toeleveraar aan land- en tuinbouw in België is Groep AVEVE marktleider in veevoeder. Zij realiseert in totaal een afzet van meer dan 1,4 miljoen ton.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Voeders Dick

Volg VILT ook via