nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

10.10.2011 Internetforum beantwoordt vragen van boeren over natuur

Dankzij beheerovereenkomsten werden biodiversiteit en natuur geïntroduceerd in de bedrijfsvoering van een moderne landbouwer. Deze ontwikkeling brengt een hoop praktische vragen met zich mee. Het internetforum BoerENnatuur helpt een antwoord te vinden en bundelt de informatie over de meest courante onderwerpen in digitale cursussen. Zowel experts als collega-landbouwers zorgen voor een brede waaier aan kennis.

De kennis over boer en natuur is momenteel sterk verspreid in Vlaanderen, niet enkel bij de onderzoekscentra, maar ook bij de landbouwers en natuurbeschermers. Via het forum ‘BoerENnatuur’ willen de initiatiefnemers, het onderzoekscentrum Inagro te Beitem en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, kennis bundelen en doorspelen. Het forum is in eerste instantie bedoeld voor land- en tuinbouwers, maar is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in landbouw en biodiversiteit. Collega land- en tuinbouwers en experts beantwoorden de vragen.

Het forum werd in september 2010 gelanceerd als draaischijf van het project ‘Kenniscirkel BoerENnatuur’. Na één jaar telt het forum iets meer dan 150 geregistreerde gebruikers. Het interactieve luik biedt een antwoord op een 25-tal vragen. Het educatieve luik geeft zicht op tal van informatiedagen, studiedagen en bijeenkomsten waar kennisuitwisseling en informatieoverdracht centraal staan. Daarnaast kan je op het forum gratis digitale cursussen downloaden die de kennis en informatie over de meest behandelde onderwerpen bundelen.

Meer info: BoerENnatuur

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via