nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.08.2012 Italië kreunt onder een recordhitte

In heel Italië, maar vooral in het zuiden van het land, is het ongewoon warm. Nadat het kwik dinsdag in Enna op Sicilië al tot 40 graden was geklommen, moet Agrigento woensdag 44 graden doorstaan. Op Sicilië heeft de brandweer de handen vol met meerdere bosbranden. De landbouwsector slaat alarm omdat de droogte een groot deel van de oogst in gevaar brengt.

Voor dertien steden, van Bologna in het noorden tot Reggio Calabria in het zuiden, heeft de overheid voor hitte gewaarschuwd, aldus het Italiaanse persbureau Ansa. Pas donderdag zou er een lichte afkoeling komen.

Twintig blusvliegtuigen en helikopters zijn in de weer om 32 bosbranden, waarvan een dozijn op Sicilië, te blussen. De brandweer kon reeds 17 branden blussen of onder controle krijgen. De weersomstandigheden zorgen ook voor onrust in de landbouwsector die lagere opbrengsten vreest door de droogte.

Behalve Italië worden ook Griekenland, Spanje, Bulgarije en Servië zwaar getroffen door de hitte. Extreme droogte en temperaturen van rond de 40 graden zijn een zeker recept voor zware bosbranden. Op de Balkan dreigt een tekort aan drinkwater.

Bron: Belga

Volg VILT ook via