nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.01.2010 Leuvense bierproeforganisatie niet mals voor AB InBev

De Leuvense Biertherapeuten uiten in een mededeling kritiek op brouwerij AB InBev voor de aangekondigde ontslagengolf. Volgens de bierproeforganisatie had een groot deel van de ontslagen vermeden kunnen worden. "We hopen dat AB InBev zijn voeling met de Belgische biermarkt niet verder verliest zodat het in toekomst niet nog eens herstructureringen moet doorvoeren".

Volgens de organisatie heeft AB InBev de dalende bierverkoop in België deels aan zichzelf te danken. Zo wijst ze erop dat AB InBev de distributie van bieren "serieus gehypothekeerd" heeft door de afgelopen jaren de grootste tussenhandels over te nemen en vervolgens de keuze en dienstverlening terug te schroeven waardoor heel wat klanten verloren gingen.

AB InBev heeft ook weinig aan bierinnovatie gedaan. "Men bracht geen originele nieuwe bieren op de markt maar kopieën van bestaande. Zo werd de Kriek van Belle Vue heel wat zoeter gemaakt en de Wittekerke Rosé schaamteloos gekopieerd door Hoegaarden Rosé. De Tauro werd gepositioneerd als concurrent van bijvoorbeeld Duvel terwijl dit een heel ander bier van lage gisting is. De introductie van twee nieuwe Leffes gebeurde te laat op het ogenblik dat de consument de zoete bieren achter zich begon te laten", luidt het.

Bron: Belga

Volg VILT ook via