nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.04.2013 Melkveehouders gaan twee dagen actievoeren in Duitsland

Met steun van collega's uit verschillende Europese landen zullen Duitse melkveehouders deze week, van woensdag tot vrijdag, betogen in hun thuisland. Ze beschuldigen de Duitse regering ervan de invoering van een Europese regulering van het melkaanbod te verhinderen. Dat brengt de toekomst van de sector in gevaar, zo stellen de European Milk Board en haar Duitse lidorganisatie Bundesverband Deutscher Milchviehhalter.

Manifestaties, een optocht met tractoren alsook een landbouwersconferentie staan op de agenda in het Beierse Berchtesgaden. Daar komen de bondsminister van Landbouw en zijn ambtgenoten van de Duitse deelstaten bijeen voor een vergadering.

Eind november voerden misnoegde melkveehouders in Brussel actie voor een meer rechtvaardige melkprijs. De European Milk Board eiste dat de Europese beleidsmakers werk zouden maken van "flexibele marktregulering". In 2015 loopt het systeem van melkquota ten einde. Europa nam wel een zogenaamd zuivelpakket aan dat de positie van de melkveehouders moet versterken. Zij kunnen zich verenigen in producentenorganisaties.

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Volg VILT ook via