nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.06.2011 Nieuwe CEO van McCain Foods is een Belg

De raad van bestuur van het Canadese voedingsbedrijf McCain Foods Limited heeft de Belg Dirk Van de Put als nieuwe CEO aangeduid. Op 1 juli neemt hij de teugels over van Dale Morrison, de huidige directeur van McCain. Dat schrijft De Tijd dinsdag en het nieuws wordt bevestigd op de website van het Canadese bedrijf. In België stelt McCain 200 mensen tewerk in Grobbendonk.

"We zijn verheugd om iemand van het kaliber van Dirk aan het hoofd van McCain te kunnen plaatsen", zei voorzitter van de raad van bestuur Allison McCain. "Het laatste jaar werkte Van de Put nauw samen met Morrison om het bedrijf en de mogelijkheden te leren kennen."

Dale Morrison verlaat het bedrijf om een durfkapitaalfonds op te starten. Hij was zeven jaar CEO van McCain Foods. Van de Put was sinds mei 2010 de nummer twee bij McCain. Voordien vervulde hij leidende functies bij het farmaceutische bedrijf Novartis en bij de voedingsbedrijven Danone en Mars Incorporated.

Van de Put studeerde af met een doctoraat in de diergeneeskunde aan de Universiteit Gent, waarna hij een Master of Business Administration (MBA) aan de Universiteit Antwerpen haalde.

Bron: Belga

Volg VILT ook via